Open Monumentendagen bij Wieringer Molens

De Wieringer Madjes verzorgen een muzikaal optreden

De Wieringer Madjes verzorgen een muzikaal optreden

Tijdens de Open Monumentendagen op zaterdag 9 september van 11.00 tot 17.00 uur is molen De Onderneming aan de Koningsweg 75 in Hippolytushoef open voor bezoek. Hoewel de molen vanwege een doorgeroeste wiekenkruis niet kan draaien, is er toch voldoende te beleven. Er is een optreden van de Wieringer Madjes, die met hun trekzakken een muzikaal optreden zullen verzorgen. Natuurlijk worden er weer pannenkoeken gebakken en is er een boeken- en snuisterijenmarkt. De molenaars leiden u graag rond in hun molen, laten u oude molenfoto’s zien en leggen u uit hoe de vervanging van het wiekenkruis in z’n werk gaat.

Op zondag 10 september van 11.00 tot 17.00 is molen De Hoop aan de Hofstraat 57 in Den Oever ook open in het kader van de Monumentendagen. Ook daar worden pannenkoeken gebakken en er wordt zelf

Pannenkoeken eten tijdens de Open Monumentendagen

Pannenkoeken eten tijdens de Open Monumentendagen

gemalen volkoren tarwemeel en bloem verkocht. Bij voldoende wind zullen we regelmatig een kleine demonstratie geven van het malen van graan tot meel. En kinderen kunnen met een maalmachientje op de hand wat graan malen en met de meelzeef daar weer bloem van maken. Zo kan het proces van graan tot brood voor hen wat meer gaan spreken. Er is ook de mogelijkheid om een kop koffie of thee te nuttigen bij de molen.

De opbrengst van deze beide dagen bij onze molens komt geheel ten goede aan de vervanging van het wiekenkruis van De Onderneming. Ons doel is om via crowdfunding tenminste € 5000,= op te halen. We hopen op uw steun als molenliefhebber. Dit kan ook door uw bijdrage over te maken via de website van het Molenfonds: www.molenfonds.nl/deonderneming.