Boekenverkoop tijdens de start van de crowdfunding

Boekenverkoop tijdens de start van de crowdfunding

De crowdfunding voor een nieuw wiekenkruis voor molen De Onderneming in Hippolytushoef is succesvol van start gegaan. Tijdens de inzameling op de marktdag van de Flora & Visserijdagen werd bijna € 500 opgehaald.

Het wiekenkruis voor molen De Onderneming moet vervangen worden omdat een stalen roede ervan doorgeroest is en daarmee niet meer veilig gedraaid kan worden. Het moet dus vervangen worden. Hiervoor is op dinsdag 29 augustus een de crowdfundingsactie gestart door vereniging De Wieringer Molens tijdens de Flora & Visserijdagen in Den Oever. Er werden pannenkoeken gebakken, meel verkocht en er was een boekenmarkt. De opbrengst van deze open dag bij de molen De Hoop in Den Oever komt geheel ten goede aan het wiekenkruis van molen De Onderneming.

De Wieringer Molens werkt voor de crowdfundingsactie samen met de landelijke vereniging De Hollandsche Molen. Deze biedt ondersteuning bij het opzetten van de inzamelingsacties, faciliteert via het Molenfonds een website voor de crowdfunding en verzorgt de financiële administratie van de donaties.

De vereniging is erg blij met het resultaat en hoop dat meer mensen willen doneren, zodat de aanschaf van het nieuwe wiekenkruis een stap dichterbij komt. Dit kan door uw bijdrage over te maken via de website van het Molenfonds: www.molenfonds.nl/deonderneming.

De Hollandsche Molen