Wieringer molen De Onderneming open tijdens Monumentendagen

Molen De Onderneming: draait nog steeds met twee wieken

Molen De Onderneming aan de Koningsweg 75 in Hippolytushoef is tijdens de Open Monumentendagen op zondag 9 september open voor bezoek van 11.00 tot 16.00 uur. Op de Monumentendagen zijn meerdere historische panden geopend zoals het Wieringer Eiland museum Jan Lont en verschillende oude kerken. Dat biedt mogelijkheden voor een leuk fietstochtje langs de monumenten op Wieringen.

Op de zondag van de Monumentendagen is molen De Onderneming open voor bezoek en een rondleiding. Bij voldoende wind zal de molen draaien en als het even kan ook demonstraties geven van het malen van graan. De molenaars vertellen u graag hoe alles werkt en over de geschiedenis van de 14 molens op Wieringen. In De Onderneming zijn oude foto’s van deze veelal verdwenen molens te bezichtigen.

Nog steeds draait de molen met slechts twee wieken, omdat de stalen balk van de wieken is doorgeroest. Het wiekenkruis wordt begin 2019 vervangen. Om daarvoor geld in te zamelen, verkopen we bij de molen overheerlijke van molenmeel gemaakte pannenkoeken met een kop koffie of thee of een glas limonade. Het molenmeel is natuurlijk bij de molen te verkrijgen. Bij de molen wordt een boeken- en rommelmarkt gehouden. Voor kinderen is er ook een leuk kleurboekje of kleurplaat over molens te krijgen.

Beleef de molen en geniet van onze overheerlijke pannenkoeken als u een rondje maakt over het prachtige historische eiland Wieringen. Op de website van de Historische Vereniging Wieringen vindt u een uitgebreide beschrijving van de monumenten op Wieringen en een routebeschrijving (https://historischwieringen.nl/agenda/open-monumentendagen).
Meer info: www.dewieringermolens.nl