Zelf kruidnootjes bakken bij molen De Hoop

Op woensdag 22 en 29 november van 13.00 tot 17.00 uur kunnen kinderen vanaf 5-6 jaar bij molen De Hoop in Den Oever zelf kruidnootjes bakken onder leiding van de molenaars. Ze kunnen op elk moment langs komen tussen één en vijf uur. Ze mogen meehelpen met het zeven van het meel om bloem te maken, het mengen van de kruidnootjesmix, het klaarmaken van de kruidnootjesdeeg en tot slot het bakken ervan. Natuurlijk mogen de zelfgebakken kruidnootjes geproefd worden en krijgen de kinderen een glaasje limonade voor het harde werken.

De kosten zijn € 2,50 per kind; ze krijgen een pakje kruidnotenmix van 500 gram ter waarde van € 2,00 mee naar huis. Kinderen kunnen zich opgeven bij de molen De Hoop op dinsdagen (van 10.00-16.00) of via e-mail: wieringermolens@ziggo.nl We kunnen maximaal 30 kinderen per middag laten meehelpen, dus wees er snel bij.

Kruidnootjes zelf maken

Begeleiders gezocht

De molenaars Rien en Jeroen zijn op zoek naar een viertal volwassen om de kinderen deze middagen te begeleiden. Vindt u het leuk om mee te doen aan dit kruidnoten-evenement,laat het ons dan even weten via bovenstaande mail of loop even langs bij de molen in Den Oever.

We kunnen alle hulp gebruiken ook als u maar een deel van de middag kunt.

Impressie van het kruidnoten bakken op 22 november 2017 vindt via deze link: