Als voorzitter van de vereniging “De Wieringer Molens” laat ik mij de kans niet ontnemen om aan allen die inloggen op onze website, iets mee te geven.

Onze vereniging is eigenlijk uit nood geboren. Er waren een aantal prachtige monumenten op Wieringen, waaronder twee molens. Beide kregen echter te weinig aandacht van de toenmalige eigenaar, de Stichting Oud Wieringen. Toen deze stichting om financiële redenen moest worden opgeheven, kwam de kans om ‘onze’ molens bij een nog op te richten vereniging onder te brengen.

De kans hebben we benut en het resultaat is inmiddels bekend: 17 juni 1991 de vereniging opgericht, 15 mei 1992 de molens in eigendom verkregen en nu is onze vereniging de trotse eigenaar van twee volledig gerestaureerde en maalvaardige korenmolens.

Dat is niet vanzelf gegaan. Vrijwilligers, zelfwerkzaamheid, bedelen om voldoende financiële middelen en materialen bij elkaar te krijgen, veel praten, nog veel meer doen. Kortom een lange periode van heel hard werken. Maar zoals gezegd, hierdoor is de vereniging nu wel de trotse eigenaar van twee fantastische cultuurmonumenten.

Wij, leden en bestuur, zijn niet de enigen die er zo over denken. Je zou er haast verlegen van worden als je de vele lovende teksten in onze gastenboeken leest. Zowel van landgenoten als van mensen van heel ver weg, tot aan China en Japan!

Bent u op een dinsdag of woensdag in de buurt (de dagen waarop wij in beginsel met de meelmolen De Onderneming draaien) of ziet u dat één van onze molens draait, dan bent u welkom.

Wij laten u graag onze molens zien en u delen in onze trots.

Marjolijn Voet | Voorzitter