Heeft u iets te vieren, dan kunt u bij ons terecht op een unieke en historische locatie.

Wij organiseren voor u:

 • kinderfeestjes
 • bedrijfsuitjes

Kinderfeestjes in de molen

Op de woensdagmiddagen kunnen er in Molen de Hoop verjaardagsfeestjes voor kinderen georganiseerd worden. De kinderen krijgen limonade, gaan op onderzoek uit in de molen, mogen met een handmaalmolen zelf graan tot meel malen en met een meelzeef weer bloem maken. Daarna bakken we in het molenhuisje met z’n allen zelf de pannenkoeken. Het beslag wordt uiteraard gemaakt met meel uit de molen.

Het programma ziet er als volgt uit

Lekker pannenkoek eten

Lekker pannenkoek eten

 • 14.00 uur: ontvangst met limonade (tijdstip kan in overleg worden aangepast);
 • Met z’n allen de molen in;
 • Een molenaar legt uit hoe de molen werkt;
 • Zelf meel malen met handstenen;
 • Gezamenlijk pannenkoeken bakken en eten.
 • Gratis kleurplaat

Andere informatie

 • Het arrangement is bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar;

  Poseren in de wieken

  Poseren in de wieken

 • Groepen bestaan minimaal uit vijf kinderen en maximaal uit tien kinderen;
 • Op elke vijf kinderen moet er 1 volwassen begeleider meekomen;
 • Het arrangement duurt ongeveer 2 uur;
 • Het arrangement wordt georganiseerd op de woensdag, tijdstip in overleg;
 • De kosten bedragen € 7,50 per persoon;
 • Reserveren minimaal 2 weken van te voren.

Het bedrag moet ter plaatse na afloop van het feestje worden afgerekend.

Om te boeken kunt u contact opnemen met de molenaar (tel. 0223-533 139 of mail naar: wieringermolens@ziggo.nl)

 De opbrengst is bestemd voor de instandhouding van de molen.

Bedrijfsuitjes of buitenlandse gasten

Een leuk bedrijfsuitje of met buitenlandse zakenpartners even op bezoek bij een oude korenmolen. Dat zijn twee mogelijkheden die we als vereniging De Wieringer Molens kunnen aanbieden.

U krijgt een prachtige molen te zien met schitterende houten tandwielen en overbrengingen zoals Leonardo da Vinci die in 1400 al ontwierp. Verbaast zult u zijn hoe geruisloos een molen is als deze “voor de prins” draait. De molenaars leiden u rond in dit wonder van 17e eeuwse techniek waarmee Nederland in de Gouden eeuw groot is geworden. Ze laten u alle bijzonderheden in de molen zien en wijzen u op verborgen details.

Bedrijfsuitje. Bij een bedrijfsuitje verzorgen we voor u een lezing over het ontstaan van de molen, die niet allen in Nederland voorkomt, maar elders is ontstaan. En we vertellen het verhaal van de 14 molens die op Wieringen hebben gestaan. Natuurlijk verzorgen we de koffie of thee met een versnapering en als u dat wilt bakken we pannenkoeken. U bent dan ongeveer een 3 uur bij ons op de molen en krijgt van ons een pak volkorenmeel met recepten mee naar huis. Zo’n uitje bij de molen is goed te combineren met een fietstocht over het historisch eiland Wieringen of een vaartocht vanuit Den Oever naar de zeehonden in de Waddenzee.

Buitenlandse gasten. Wilt u uw buitenlandse gasten of zakenpartners eens laten kennis maken, dan kunnen we in verschillende talen (Duits, Engels) rondleidingen verzorgen. Daarbij laten we zien hoe we de kap van de molen op de wind zetten en het zeil op de wieken spannen. Tijdens de rondleiding vertellen we leuke anekdotes over de geschiedenis van de molen zodat uw gasten een beeld krijgen van het leven op de molen in vroegere tijden. Natuurlijk verzorgen we koffie en thee en – als u dat wilt – een oer-Hollandse pannenkoek. U kunt zelf aangeven hoeveel tijd u heeft voor de rondleiding, dan houden we daar rekening mee.

Op afspraak kunt u op dinsdag en woensdag bij ons terecht tussen 09.30 en 16.30 uur. Als u op een andere dag bij ons terecht wilt, neem dan twee weken tevoren contact met ons op.

Prijs (per persoon)

–          Bedrijfsuitje vanaf                                € 15,00

–          Rondleiding zakenpartner vanaf      € 10,00

Afhankelijk van uw wensen stellen we een programma vast en bepalen met u een prijs. Voor meer informatie kunt ons bellen (tel. 0223-533 139)  of mailen wieringermolens@ziggo.nl of een berichtje achterlaten op de contactpagina van onze website. We kunnen dan uw wensen doorspreken en nadere afspraken maken.

Ook hier geldt dat de gehele opbrengst ten goede komt aan het onderhoud van de beide Wieringer Molens.