Molendagen bij De Wieringer Molens: De Onderneming draait weer!!

De werkzaamheden bij De Onderneming zijn inmiddels afgerond. Kom gerust kijken naar het resultaat!!

Op zaterdag 11 en 12 mei zijn de Nationale Molendagen. Ook de Wieringer Molens doen hieraan mee. Op zaterdag 11 mei is molen De Hoop aan De Hofstraat 57 in Den Oever geopend van 11.00 tot 16.00 uur voor bezoek. Op zondag 12 mei is molen De Onderneming aan de Koningsweg 75 in Hippolytushoef open.

Op zaterdag 11 mei worden bij molen De Hoop rondleidingen verzorgd en zijn er overheerlijke zelfgemaakte puddingbroodjes en gevulde koeken. Voor kinderen zijn er molenbouwplaten of kleurplaten; ze kunnen ook zelf koekjes bakken van molenmeel. U kunt ook gewoon langskomen voor een kop koffie of thee. Natuurlijk draait de molen, en als er voldoende wind is, wordt er graan gemalen.  Op 11 mei houdt ook de KNRM in Den Oever open dag; het is dus leuk om dat te combineren met een bezoek aan de molen. Zo maakt u er een leuk dagje uit van!

Op zondag  12 mei is molen De Onderneming open voor bezoek. Afgelopen donderdag 9 mei heeft de molenmaker Saendijck het nieuwe wiekenkruis draaiend opgeleverd. Het proefdraaien verliep probleemloos. Molen De Onderneming kan dus weer zijn rondjes draaien tijdens de Open Molendagen op 12 mei. De molenaars laten u graag en met trots zien welke grote reparaties in de afgelopen weken zijn uitgevoerd en hoe dat allemaal in zijn werk is gegaan.  In ieder geval kunt u de molen bezoeken en is er koffie, thee en limonade. Bij De Onderneming worden overheerlijke pannenkoeken gebakken van molenmeel en er is een kleine rommelmarkt.